Yritys ja muotoilija

Tutustu KAS! DESIGNEN historiaan ja muotoilija Marja-Leena Venäläiseen

"Käsineet ovat olleet yritykseni keskeinen liikeidea sen perustamisesta saakka. Kaupallinen nimemmekin: KAS, kirjaimet tulevat alkuperäisestä nimestä KäsineAteljee Silkkisormet."

"Artenomin opinnoissa huomasin, että käsinesuunnitteluun ei juurikaan kiinnitetty huomiota. Käsineitä käytettiin Suomessa 1990-luvulla lähinnä ilmaston vuoksi tai työkäsineinä. Liikeideani perusta on artenomin lopputyö, jossa tutkin käsineen historiaa. Ensimmäiset omat käsineet olivat fantasiakäsineitä, joita suunnittelin 90-luvulla moniin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin. Fantasiakäsineissä tyypillisiä piirteitä ovat surrealiteetti, huumori sekä kasvi- ja eläinkunnan aiheet. Aiheissa yhdistyvät myös historia ja nykyisyys."

"Kun perustin yrityksen, tein toisen tärkeän tutkimuksen. Tutkin erilaisia käsineiden kaavoja sekä suomalaisten käsien kokoa. Loin oman kangaskäsineiden kaavajärjestelmän, johon koko tuotantomme kaavoitus perustuu. Kaavaston avulla toteutin neulos- ja kangaskäsineitä arkeen ja juhlaan. Pian keskeisimmiksi tuotteiksi muodostuivat rennot sormettomat. Aluksi ne olivat eri mittaisia kevyitä, hauskoja ja tyylikkäitä visuaalisia asusteita. Vähitellen lämpimämmät sormettomat ulko-, harraste- ja työkäyttöön vakiinnuttivat asemansa tärkeimpänä tuotteena. Käsite sormettomat kehittyi käsineen historian tutkimisen ja ensimmäisten omien käsinekokeilujen lomassa."

Käsineperhe on laajentunut sisältämään: sormettomat, neulesormikkaat, neuletumput, ommellut villatumput, villavuoritetut tumput, korukäsineet- ja -tumput, hihat, neulos- ja kangaskäsineet sekä fantasiakäsineet. Erilaisia käteen pantavia on viisi vuotiaista suuriin miesten kokoihin.

 


Tuotevalikoiman monipuolistuminen

Käsineitä täydentämässä ovat matkan varrella olleet huivit, hatut ja laukut. 2000-luvulla olen keskittynyt asusteiden lisäksi vaatteiden suunnitteluun. Suunnittelussa minulle on tärkeää selkeys - käyttäjän persoona määrittelee vaatteen, eikä vaate määrittele ihmistä. Vahvuuksiani ovat muotojen ja värien hallinta sekä vuorovaikutteisuus. Laadun analysointi on yksi suunnitteluni lähtökohdista. Vuonna 2005 täydensin artenommin tutkinnon muotoilijan (AMK) tutkinnoksi. Ammatilliseksi opettajaksi valmistuin vuonna 2007. Turun Yrittäjät ry myönsi minulle Vuoden Hantvärkkäri -palkinnon vuonna 2009. "

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoa!